Mijn Verhaal

Mijn naam is Yordi Petit. Ik heb gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, en ben opgeleid tot coach in Acceptance en Commitment Therapy. In mijn muzikale carrière speel ik in clubs, theaters, concertzalen in binnen- en buitenland. Onzekerheden tijdens het spelen zijn mij niet ongewoon. Wanneer het gaat om onzekerheden, en de bijbehorende paniek aanvallen, durf ik mezelf wel ervaringsdeskundige te noemen. Als een ritme niet uitkwam op de manier die ik in mijn hoofd had, kon ik een slapeloze nacht hebben. De ervaring van het verstijfen tijdens/voor een optreden, en een algemeen gevoel van controleverlies zijn mij ook niet vreemd.

Ook denk ik dat ik ongeveer wel elke truc uit het boekje ken om hiermee om te gaan. Veel van deze methoden hebben me zeker ook erg geholpen. Maar toch mistte er iets. De methodes werkte nooit lang, of de dingen waarvan ik dacht “dit is het!” glipte toch weer uit mijn vingers… En ik was weer terug bij af. Na jaren intensief onderzoek kwam ik tot de doorbraak, die onder andere tot de oprichting van Bewustzijnstraining voor Podiumkunstenaars geleid heeft.

Sindsdien ervaar ik vrijheid en vertrouwen in mijn spel. Ik ben niet langer bang tijdens het spelen, maar nieuwsgierig en speels, kalm en gepassioneerd. Dit klinkt als een groot statement. Is het ook. Maar nu dat ik weet dat ik dit kan, weet ik zeker dat iedereen het kan! Ik help graag, en wil deze kennis graag verspreiden! We gaan tijdens de training niks afwijzen, maar alleen met een nieuwsgierige houding onderzoeken. De methode gaat niet om goed of fout, maar om bewust of onbewust.